Blog

23/2/2024

Ez jusson eszedbe, ha azt hallod: Gyermekjogokért Egyesület!

Ha egy kicsit közelebb engedjük magunkhoz saját gyermeki énünket, és tudatosodik bennünk a gyermekkor értékessége, azonnal megfoghatóbbá válik a gyermekjog fogalma is. A gyermekvédelem alapdokumentuma, az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye közel harminc éve Magyarországon is a belső jog szerves részét képezi. Ennek ellenére ebben a fontos egyezményben foglalt gyermekjogok érvényesülése a gyakorlatban még csak gyerekcipőben jár.

Éppen ezért van szükség Magyarországon egy olyan, keresztény értékek alapján működő, szakmai szervezetre, amely a civil szervezetek palettáján belül lehetőségeket kínál azoknak az intézményeknek, illetve egyéneknek, akik szakmai segítséget kérnek kifejezetten gyermekvédelmi, gyermekjogi vonatkozásban. Egyesületünk azért dolgozik nap mint nap, hogy a gyermekjogok ne egy messzi nemzetközi egyezmény részei legyenek, hanem mindannyian tisztában legyünk azzal, hogy ezek gyermekeink szükségletei, amelyek értük és értünk, mindannyiunkért vannak. Ennek megfelelően a kifejezetten a gyerekekre koncentráló jogszabályoknak, vagy azoknak, amik a gyerekek élethelyzetét is szükségszerűen érintik, illetve érinthetik, abban a szemléletben kell, illetve kellene megszületniük, hogy figyelembe veszik a gyerekek sebezhetőségét, és az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében gyermekvédelmi iránytűként meghatározott „legjobb érdekét”.

Hiszünk abban, hogy a gyermekjogok betartása hozzásegít a harmonikus felnőttkorhoz, melynek eredményeként egy egészségesebb társadalomban élhetünk. Az Egyesület politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt, és azoktól anyagi támogatást nem fogad el.

Legfrissebb

Blog

23/2/2024

A Gyermekjogi Egyesület ezekért a célokért dolgozik nap mint nap

Egyesületünk létrejöttét a következő célok elérése inspirálta...

Blog

23/2/2024

Így indultunk…

A gyerekek alkotják a legsebezhetőbb társadalmi csoportot...

Esemény

1/3/2024

A periférián élő gyermekek jogairól tartottak konferenciát a Sapientián

A november 30. és december 1. között zajló konferencia...