Blog

23/2/2024

Rendezvényeink

Egymás után két évben sikerült megrendeznünk szakmai partnereinkkel együtt (Közép-Európai Akadémia, Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, Magyar Összehasonlító Jogi Egyesület) a Gyermekjogi Napokat, ahol szakembereink nemzetközi kollégákkal, határterületek képviselőivel folytathattak értékes szakmai diskurzusokat, vitákat. Mindkét konferenciánk gyermekrészvétellel zajlott, több  kerekasztal-beszélgetésben is kíváncsiak voltunk az ő véleményükre, látásmódjukra. A konferenciákat mindkét alkalommal kiállítás kísérte, amely gyermekek korosztályokra bontott rajzos kontribúcióiból állt.

Mivel fontos számunkra, hogy minél többekhez eljusson a gyermekjogok híre, ezért szervezzük meg évről évre a Gyerekjog Fesztet. Minden erőnkkel és tudásunkkal azon vagyunk, hogy szélesebb körben megismertessük a gyermekjogokat, hogy egyre több felnőtt viselje a gyermekjogi szemüveget, amikor a gyermekekre tekint. Célunk, hogy ezáltal egy kicsit a saját gyermeki énjükhöz is közelebb kerüljenek, így tudatosodhat bennük a gyermekkor értékessége és visszahozhatatlansága.

Rövid összefoglaló a Gyermekjogi Napokról : (ez már megvan ugye, ide hozhatok pár mondatot az elejéről, aztán bővebben lehet a blogbejegyzések közé az egész összefoglaló cikk. Régebbi Gyermekjogi napok programjai szintén felkerülhetnek.) 

Ilyen volt a Gyerekjog Feszt 2023-ban.

A Gyerekjog Feszt egy szakmai és családi nap, aminek fókuszában a gyermekjogok emberközeli/gyermekközeli arcának megismertetése áll. A fesztiválon izgalmas család- és gyerekbarát programok várták a résztvevőket, és bemutatásra kerültek képzéseink, volt gyermekjogi játék, de mivel az edukáció is fontos számunkra, így idén például az internethasználat nehézségeire rámutató workshopot is szerveztünk a felnőtt és gyermek résztvevőnek dr. Baracsi Katalin vezetésével. 

A színpadon zajló előadások és zenés programok mellett a gyerekek figyelmét tűzoltóautóval, arcfestéssel, csillámtetoválással, buborékcsatával és táncházzal igyekeztünk megragadni. Reméljük, hogy az értékes nap résztvevői, kicsik és nagyok, ezentúl nemcsak egy nemzetközi egyezmény egyik elemeként gondolnak majd a gyermekjogokra, hanem tudják, hogy a gyermekjogok gyermekeink szükségletei, amelyek értük és értünk, mindannyiunkért vannak. 

Reméljük, hogy a könnyedebb szakmai programok, mint amilyen a gyermekjogi csapatjáték és a digitális családi kaland voltak, illetve két, most fejlesztett képzésünk ismertetése (az egyik a kortársakkal való kommunikációról, a másik a közösségépítésről szólt) mind-mind hozzásegítették a jelenlévő családokat, hogy elinduljanak a gyermekjogok megismerésének útján.

Legfrissebb

Hír

11/4/2024

Fontos gyermekjogi vonatkozásai is vannak a Dignitas Infinita című új pápai doktrinának

Ferenc pápa most is valami eredeti és mégis a múlttal összhangban lévőt alkotott

Esemény

1/3/2024

A periférián élő gyermekek jogairól tartottak konferenciát a Sapientián

A november 30. és december 1. között zajló konferencia...

Esemény

23/2/2024

Sikeresen lezajlott a 2. Gyermekjogi Napok Sapientián

A konferencia azt a 45. évvel ezelőtti, mérhetetlenül fontos kezdeményezést...