Hír

6/3/2024

Sajtóközlemény

A Gyermekjogokért Egyesület a Magyarország Kormánya által támogatott, CNP-KP-1-2022/1-000095 azonosító számú projektje keretében valósította meg az alábbi projekteket:

  • Gyerekjog Feszt szakmai és családi nap 2023 szeptember 16-án, aminek fókuszában a gyermekjogok emberközeli és gyermekközeli arcának megismertetése állt. A fesztiválon izgalmas család- és gyerekbarát programok várták a résztvevőket, és bemutatásra kerültek képzéseink. Volt gyermekjogi játék, de mivel az edukáció is fontos számunkra, így az internethasználat nehézségeire rámutató workshopot is szerveztünk a felnőtt és gyermek résztvevőknek.
  • Honlapunk, a gyermekjogokert.org weboldal felépítése, egyesületünk arculati elemeinek megtervezése, azok megvalósulása, a honlap tartalommal való megtöltése magyar és angol nyelven.
  • Elkészült az Egyesület ötéves időszakra vonatkozó stratégiai terve, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy rövid és hosszútávú céljainkat hatékonyan megvalósíthassuk, hogy valóban nagy hatással lehessünk a gyermekjogok társadalmi tudatosítására Magyarországon.
  • Pilot projekt verzióban elindult a Gyermekjogi Klinika szolgáltatás, melyet jogi, pszichológiai, gyermekvédelmi szaktudású szakértők működtetnek, akik minden esetben együtt néznek rá az adott problémára/esetre, hogy a lehető legkomplexebb segítséget és tanácsot tudják nyújtani.
  • A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, a Közép-Európai Akadémia, a Gyermekjogokért Egyesület és a Magyar Összehasonlító Jogi Egyesület 2023. november 30. és december 1. között második alkalommal rendezte meg Budapesten a Gyermekjogi Napokat. A szakmai konferenciához kapcsolódó gyermekrajz kiállítás és a konferencia gyermekrészvételi eleme is ennek a támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg.

A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 15 000 000 forinttal támogatta.

Legfrissebb

Hír

11/4/2024

Fontos gyermekjogi vonatkozásai is vannak a Dignitas Infinita című új pápai doktrinának

Ferenc pápa most is valami eredeti és mégis a múlttal összhangban lévőt alkotott

Esemény

23/2/2024

Sikeresen lezajlott a 2. Gyermekjogi Napok Sapientián

A konferencia azt a 45. évvel ezelőtti, mérhetetlenül fontos kezdeményezést...

Esemény

18/5/2024

Legyünk mind a remény hangja! - Filmvetítés Fóton

A szabadság hangja című film fóti vetítése után izgalmas beszélgetést zajlott.